Ще в процесі роботи над технологічної концепцією майбутнього підприємства харчової промисловості сертифіковані фахівці компанії “Інститут Проектування “КОМФОРТБУД” враховують вимоги Технічної специфікації ISO/TS 22002-1, які деталізують стандарт ІSО 22000:2018 та стосуються:
– планування приміщень, включаючи робочі зони і побутові приміщення;
– конструктиву будівель та систем інженерного забезпечення;
– постачання повітрям, електроенергією та іншими енергоносіями;
– допоміжних сервісів, включаючи системи видалення відходів і стічних вод;
– вибору технологічного обладнання та його доступності для очищення, технічного і профілактичного обслуговування;
– управління закупленими матеріалами та сировиною;
– заходів щодо запобігання перехресного забруднення;
– очищення і санітарної обробки, боротьби зі шкідниками;
– особистої гігієни.
Цей Стандарт поширюється також і на додаткові аспекти виробничої діяльності:
– процедури переробки продукції;
– процедури відкликання продукції;
– процедури зберігання продукції на складах;
– процедури простежуваності сировини та продукції та поінформованості споживачів про продукцію;
– процедури захисту продукції, запобігання біотероризму та біозастереження.
Фахівці Інституту Проектування “КОМФОРТБУД” є професіоналами-практиками міжнародного рівня, які володіють Міжнародними сертифікатами із розробки і впровадження системи харчової безпеки за стандартами ISO 22000:2018 та постійно підвищують свою кваліфікацію.
0 коментарів